Повдигнаха обвинения на рекордно пияния бургазлия, управлявал автомобил с 4,37 промила алкохол в кръвта в Кючука

Новини Темида

Предвиденото от закона наказание е 3 години лишаване от свобода, глоба до 1000 лева и лишаване от право да управлява МПС

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем по бързо производство С.Д., на 32 г., за това, че на 27.07.2021 г., в гр. Пловдив, управлявал лек автомобил, марка „Шкода Фабия“,  с концентрация на алкохол от 4,37 промила, установено по надлежния ред с техническо средство „ Алкотест Дрегер“ – престъпление по чл.343б ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 27 юли 2021 г., в гр. Пловдив, около 10,55 часа, обвиняемият С.Д. управлявал лек автомобил, марка „Шкода Фабия“ и бил спрян за проверка от полицейски служители на ул. „Димитър Талев“, Той е бил тестван с техническо средство за употреба на алкохол. Дрегерът е отчел 4,37 промила алкохол в кръвта му. С.Д. е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен С.Д., е от 1 до 3 години лишаване от свобода, глоба от 200  до 1000 лева, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.