Посолството на САЩ изненада с подаръци децата в 2 клиники на УМБАЛ „Свети Георги“

Актуално Градът Живот Новини

Книжки, комплекти за рисуване и играчки получиха от посолството на САЩ в България малките пациенти в две клиники на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД – Пловдив. Благородният жест е осъществен в партньорство с Американската търговска камара и компаниите „AbbVie“, CMS, „Coca-Cola“, „ContourGlobal“, IQVIA, „McDonald’s“, PwC, „Sensata“, „Woodward“, „Hilton“ и JDE.

20 комплекта с книжки, пособия за малки художници и играчки бяха предоставени на момчетата и момичетата, настанени в Клиниката по детска хирургия. „Изключително мил жест! Благодарим и от името на нашите пациенти“, каза началникът на клиниката проф. д-р Пенка Стефанова. Тя изрази надежда, че и в бъдеще ще продължи доброто сътрудничество с посолството на САЩ у нас.

Други 85 комплекта с книжки, пособия за рисуване и играчки получиха малките пациенти на Клиниката по педиатрия. Те са предназначени за деца на възраст над 2 години. Дарението бе предоставено на началника на лечебното звено проф д-р Иван Иванов, който изказа благодарността си към неочаквания жест.

Споделете ни във:

1 thought on “Посолството на САЩ изненада с подаръци децата в 2 клиники на УМБАЛ „Свети Георги“

  1. а путев какво подари на българските деца? аа да, още лайнени агенти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.