АктуалноГрадътИзбориНовини

Политологът Димитър Аврамов: Липсата на кандидати за президент от ГЕРБ и ДБ е неуважение

„Липсата, засега, на кандидати за президент на ГЕРБ и “Демократична България” е неуважение към собствените им избиратели и политически фалит на двете формации. Тази липса превръща Румен Радев в безалтернативен, какъвто категорично не е“, това написа в профила си във фейсбук политологът Димитър Аврамов.

„ГЕРБ все пак вероятно ще издигне кандидат в сюжета Цецка Цачева, колкото да има. Отказът на “Да България” и лично на г-н Христо Иванов обаче, “Демократична България да има собствен кандидат за президент е предателство към дясно-центристките избирателите, второ поред след това от 2017 г. Освен това е и израз на политическо невежество. Да се откажеш от кандидат за президент при формат на избори “две в едно” (президентски и парламентарни) е самоочевидна и аксиоматична политическа глупост, която няма нужда да бъде доказвано и аргументирана! Задължение на всяка сериозна политическа формация, която уважава избирателите е чрез кандидата си за президент да представи пред обществото политическата си визия за национално обединение. Липсата на кандидат за президент означава липса на обединяваща обществото политическа визия!“, коментира още той ситуацията месец и половина преди президентските избори.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Не им се рискува на ДБ, да не се окаже, че кандидът им ще вземе 3%. Както и на ГЕРБ. Кой да изкарат срещу Радев? Тиквата умира от страх да излезе срещу него, а друг кой? Там всичко е леш и вече никой извън самата партия не иска да се хваща с тях. Пък и Радев е много високо ниво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина