ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътЖивотНовини

Почина дългогодишният телевизионен оператор Димитър Игнатов

На 73 години, след тежко боледуване, си отиде дългогодишният телевизионен оператор Димитър Игнатов, съобщиха колегите от БНТ-Пловдив. Той бе част от екипа на Регионалния телевизионен център в града под тепета в продължение на повече от 40 години.

Работил е за всички знакови предавания от създаването му.

Професията на телевизионния оператор е избор на хора с изразена индивидуалност, чувствителност и жив поглед към света. Умението да разказваш с картина е именно онова, което създава експресивното въздействие на феномена „телевизия“. Един от тези професионалисти, който притежаваше рядката способност да снима „монтажно“, да улавя през обектива на камерата си същността на събитието, беше Димитър Игнатов.

Един от хората в професията, за които може да се каже, че имаше ярък собствен почерк. За работата си по заснемането и производството на поредица фолклорни предавания, концерти, новинарски репортажи и студийни програми той е отличен с Награда „Пловдив“ в категория „Операторско майсторство“.

Редакцията ни изразява исркенни съболезнования на семейство му.

Поклонението пред паметта му ще бъде утре, 2 март, от 11.00 часа, Траурен парк Север – Рогошко шосе.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Познавах Митко Игнатов от Канада. Двамата бяхме емигранти и без работа. Той все се оплакваше, че го питали:” Имаш ли лиценз за миене на чинии?” Какъв лиценз бе? Реши, че е по-добре да се върне и имаше познанство с тогавашния директор на БНТ – Хаим Коен. Разправяше, че отишъл и хленчел, че след като се е върнал от Канада децата му гладували и го върнаха в телевизията.

  2. Много съм впечатлен от новината, защото се размислих, че след този човек вече няма телевизионни оператори в БНТ-Пловдив, които имат собствен почерк и хал – хабер нямат от монтажно снимане. Страдам заедно с БНТ, че нямат професионалисти и е крайно време БНТ- Пловдив да се обърне към нас видеозаснемане за сватби и погребения. Ние снимаме монтажно и имаме собствен почерк в заснемането.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина