ГрадътНовиниСпорт

Пловдив пак ще има участник в Евротурнирите – този път Ботев

Ботев победи Берое в Коматево и ще играе в Лигата на конференциите, но ще играе мачовете си в София

Ботев Пловдив ще играе в Лигата на конфедерациите, след като победи Берое и стана четвъртият български участник във футболните Евротурнири. Така Пловдив ще има европейски участник за четвърта поредна година, както и пет за последните шест години. Последните 3 години Локомотив бе пловдивският представител, като на два пъти игра в Лига Европа, веднъж в Лигата на конференциите. През 2018-а година нямаше нито един пловдивски тим, но през 2017-а година Ботев отново бе в Европа, като тогава канарчетата отстраниха два отбора, преди да отпаднат от португалския Маритимо.

„Жълто-черните“ стигнаха до Евротурнирите, след като завършиха на трето място в българското първенство и взеха бронзовите медали. От тази позиция те трябваше да изиграят бараж със седмия в класирането – Берое, който „канарчетата“ спечелиха днес с 2:1. Голове за „жълто-черните“ в Коматево вкараха Мохамед Брахими и Па Конате, които бяха достатъчни за победата, въпреки че в средата на второто полувреме допуснаха ответен гол.

Поради малкия капацитет на стадиона в Коматево и недовършения строеж на стадион „Христо Ботев“, „канарчетата“ обаче ще играят извън Пловдив. По-рано през годината до УЕФА бяха подадени документи с които се заявява стадион „Васил Левски“ за домакинските срещи в Европа. Ботев ще се включи от втория квалификационен кръг, като мачовете ще се проведат на 21 и 28 юли, а жребият за съперниците ще се изтегли на 15 юни.

снимка: Официален сайт на Ботев

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина