АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

„Оптикс” откри ново производство в Пловдив, инвестицията е за 10 милиона лева

Единствена в България компания за разработка и производство на специална оптика за нуждите на армията и полицията откри ново предприятие в индустриалната зона в Тракия днес. Лентата на високотехнологичната фабрика прерязаха изпълнителният директор на дружеството инж. Иван Чолаков и кметът Здравко Димитров.
Инвестицията в новата база на „Оптикс” е на стойност 10 милиона лева, като отваря възможност за разкриването на сто работни места. Компанията от Панагюрище е оставила свободен терен в парцела си, за да продължи с развитието си, разкривайки нови производствени мощности, според развитието на пазара, а и на технологиите.
„Инвестициите в разширяването на сградния фонд, в апаратура и хора символ за вярата в нашето бъдеще. Пандемията се настани трайно в нашия календар и попречи на нашето развитие, но ето, че вече сме тук, в Пловдив, за да открием новото ни предприятие. Този проект е кулминацията на онова, което направихме през годините”, обясни на церемонията инж. Чолаков.
То подчерта, че „Оптикс” е избрала Пловдив за инвестицията, защото градът се развива изключително бързо, има чудесна комуникация с Панагюрище, както и разполага с утвърдени учебни заведения.
Пред гостите на събитието Иван Чолаков разкри, че компанията преговаря в момента със специалисти от няколко космически програми за производство на елементи за кораби и сателити, едната от които е Спейс Екс на Илон Мъск. И в момента „Оптикс” произвежда елементи за охрана на стратегически обекти в няколко страни, като доставя оптика дори за Фронтекст.
„Добре дошли в Пловдив. Чувствайте се като у дома си”, приветства новият инвеститор кметът Здравко Димитров.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

  1. Браво! Това е бъдещето! Само с такива производства ще задържим българите в България! Дано заплатите да са добри, защото съм чувал че в Панагюрище са много добри. Че се нагледахме на “инвеститори”, на които дават награди, а заплата е 700- 800 лв.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина