АктуалноГрадътНовини

Опасни табели, спирки и стари знаци висят в район „Северен“

Опасни табели, стари ръждясали спирки и излишни знаци висят на различни места из район „Северен“. За ситуацията по централни пловдивски булеварди информира пловдивчанинът Атанас Масленишки, който е изпратил жалба до район „Северен“ и кмета Стоян Алексиев, препратена и до редакцията на „Под Тепето“.

В сигнала си пловдивчанинът информира за стари знаци, поставени като временна маркировка при ремонт на Топлофикация преди много време. Маркировката на централния бул. „България“ ограничава скоростта до 30 км/ч и забранява изпреварването. Знаците са завързани с тел за оградата и трябва да бъдат премахнати, пише Масленишки. Дървото на зелената зона между двете платна пък трябва да бъде оформено, тъй като няма видимост към светофара за ляв завой, пише още той.

знаци северен

На бул. „Дунав“ 2-4 все още виси стара изоставена информационна табела, свързана с тогавашния извършван ремонт, но отдавна завършил, свързан с Водния проект. До него пък има силно ръждясала спирка, която е може да бъде опасна за гражданите, информира още пловдивчанинът и добавя, че тя вече е паднала от едната си страна.

знаци северен

В близост по бул. „Васил Априлов“ пък има разпадаща се табела за посока София. „Текстът й не се чете, а при вятър табелата се разтваря през средата. Дано не падне върху някого. Моля, подменете я или поне я демонтирайте“, пише до районното кметство гражданинът.

знаци северен

Той добавя сигнал и за излишен знак на бул. „Васил Априлов“ за бензиностанция след 1 км.  „В радиус 1 километър има бензиностанции във всички посоки, а в посоката в която е поставен знака има поне 2 бензиностанции преди означената“, уточнява Масленишки.

знаци северен

Той праща сигнал и за още една табела по булеварда: „На тази табела София е изписана по неправилен начин на латиница.  А всички за Пазарджик и Смолян се изпращат към магистралата защото преди 15 години бул. България беше в ремонт. Отделно на това цялата табела е на люспи“.

знаци северен

Той пише също за опасни стърчащи метални елементи в подлеза на бул. „България“ до хотел „Санкт Петербург“: „В подлеза на бул. България до хотел Санкт Петербург от едната страна липсва парапет. Стърчи опасно остатък от парапета.  Моля да бъде премахната тази част и да бъде поставен нов парапет,“ пише още той.

знаци северен

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина