АктуалноГрадътКриминалеНовини

Окончателно потвърдиха близо 8-годишна присъда за убийство в Асеновград

Върховният касационен съд потвърди, че Исмаил Асан е убил Хайридин Ю. през 2019 година при кражба

7 години и 10 месеца в затвора ще лежи Исмаил Асан от Асеновград за убийството на Хайридин Ю., извършено през май 2019 година в Асеновград. Присъдата е окончателно потвърдена от Върховен касационен съд по обвинителен акт от Пловдивската окръжна прокуратура. Инцидентът е станал при кражбата на лични вещи от жертвата, като с Исмаил е бил и Митко Асенов, който получава присъда от 2 години лишаване от свобода.

Той е признат за виновен за това, че на 25-26 май 2019 г. в гр. Асеновград, обл. Пловдив,  макар непълнолетен – на 15 г., но като е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил Х.Ю. Деянието е извършено с особена жестокост,  по особено мъчителен начин и по хулигански подбуди. И.А. е признат за виновен и за това, че на същата дата и място, в съучастие с М.А., на 17 г., е отнел от Х.М. чужди движими вещи – мобилен телефон и пари. Съдът е определил едно общо най-тежко наказание на И.А. за двете извършени престъпления в размер на 7 г. и 10 м. лишаване от свобода.

На М.А. е било  наложено наказание от 2 години лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок. Той е признат за виновен за отнемане на чужди движими вещи и за това, че не е попречил на извършването на тежко престъпление – убийство, като е могъл да го направи.

На 25-26 май 2019 г., през нощта, двамата непълнолетни младежи били седнали на пейка в парк в гр. Асеновград. Те употребявали алкохол. През това време покрай тях минал Х.Ю., който се прибирал към дома си.

По делото е установено, че той бил нападнат без никакъв повод. И.А. го е удрял и скачал по тялото и главата му, а М.А. не му попречил. Двамата отнели мобилния телефон и парите му, след което избягали. Пострадалият мъж е починал от нараняванията си.

Присъдата на Върховния касационен съд е окончателна и е влязла в сила.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Аз не съм юрист, ама за умишлено убийство, било то и на 15 г., присъда от 7 години ми се струва абсурдна. “То” след 4 г. е навън и то вече обигран престъпник и убиец. Доста ниска цена за отнет живот. Докато за умишлени убийства се дават присъди, колкото за обран банкомат, никога няма да намалеят този тип престъпления. Всеки заслужава втори шанс, но трябва да се докаже на 1000%, че не е опасен.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина