ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
БългарияНовиниПод небето

Напредва строителството на моста в Първенец 

Усилено се работи по изграждането на новия мост над река Върлещица в Първенец, който е основна пътна връзка за жителите на селото с останалите населени места в общината, стана ясно след инспекция на кмета на Община Родопи Павел Михайлов на обекта.

Започнало е изливането на опорните колони. В момента от страната на селото, посока център, е докарана машина с винт, която изкопава пилоти, след което се полага армировка и се излива бетонът. Вече е готова първата опора на моста, а до края на седмицата трябва да бъдат изградени още два пилота от същата страна.

Останалите три опори ще бъдат изградени от другата страна, в посока Брестовица. Фундирането на съоръжението е решено с пилоти, всяка с диаметър 1200 мм, които се изливат на място с обсадни тръби.

Проектът предвижда изграждане на стомано-бетонна конструкция , с две платна, всяко по близо 4 метра дължина и два нови пешеходни тротоари. Инвестицията е за близо милион и 400 хиляди лева.

Заради дейностите е определен обходен маршрут за леките автомобили и пешеходците.

Движението на товарни автомобили над 3,5 тона е забранено още в края на миналата година,  когато изтече експлоатационният срок на временно поставения понтонен мост. Тежките камиони и автобусите преминават през селата Златитрап или Брестовица.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина