На изложба с маска. Ръчно изработена

Актуално Живот Култура Новини

Емо Миразчиев откри ретроспективната си изложба по всички санитарни изисквания

Събитието не мина без Стефчо Автографа, който се снима със себе си

Вероятно на много хора вече им е омръзнало да носят маски, особено в горещото време. Но все пак, при някои случаи, трябва да ги носим. Красиви, грозни, гъделичкащи или не, те са част от ежедневието извън вкъщи. Така бе и на откриването на ретроспективната изложба на Емил Миразчиев “Пътят. Продължаваме заедно” в галерията на улица “Гладстон”.

Маската, обаче, не бе обичайна. Тя беше ръчно изработена по отливка от лицето му. Дори цветът на отливката е идентичен с този на човешката кожа. А в дупките на носа той бе поставил и филтри – за да бъде истинска маска, показа на откриването той.

И така мина официалната част – с наздравици отдалеч и спазване на социална дистанция, като големите групи хора се събираха на открито, а на закрито влизаха само по няколко души заедно. Откриването нямаше как да мине без Стефчо Автографа, който недоволства, че два месеца почти не е събрал подписи. Пристигнал с маска, той също разгледа изложбата и дори се откри сред творбите от 2004 година – в една от акциите на Емил Миразчиев, Стефчо е сниман и фотографията е поставена на изложбената стена на галерията. И така, 16 години по-късно, Стефчо се снима отново със себе си.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.