АктуалноЖивотЗабавлениеКултураНовини

На изложба с маска. Ръчно изработена

Емо Миразчиев откри ретроспективната си изложба по всички санитарни изисквания

Събитието не мина без Стефчо Автографа, който се снима със себе си

Вероятно на много хора вече им е омръзнало да носят маски, особено в горещото време. Но все пак, при някои случаи, трябва да ги носим. Красиви, грозни, гъделичкащи или не, те са част от ежедневието извън вкъщи. Така бе и на откриването на ретроспективната изложба на Емил Миразчиев „Пътят. Продължаваме заедно“ в галерията на улица „Гладстон“.

Маската, обаче, не бе обичайна. Тя беше ръчно изработена по отливка от лицето му. Дори цветът на отливката е идентичен с този на човешката кожа. А в дупките на носа той бе поставил и филтри – за да бъде истинска маска, показа на откриването той.

И така мина официалната част – с наздравици отдалеч и спазване на социална дистанция, като големите групи хора се събираха на открито, а на закрито влизаха само по няколко души заедно. Откриването нямаше как да мине без Стефчо Автографа, който недоволства, че два месеца почти не е събрал подписи. Пристигнал с маска, той също разгледа изложбата и дори се откри сред творбите от 2004 година – в една от акциите на Емил Миразчиев, Стефчо е сниман и фотографията е поставена на изложбената стена на галерията. И така, 16 години по-късно, Стефчо се снима отново със себе си.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина