АктуалноГрадътКултураНовини

Министерство на културата иска 10 млн за ремонт на Концертна зала

Чакат Община Пловдив за пълно подписване на меморандума за Дом на пловдивската опера

10 млн лева да се отделят за ремонт на Концертна зала на площад „Централен“ в Пловдив иска Министерство на културата от държавния бюджет за 2022 година. Документите са придвижени към Министерство на финансите, уточни днес Любозар Фратев от фондация „Дом на Пловдивската опера“, неправителствената организация, която е сред най-активните участници за подобряване на базата зали за музика в града. Залата от години е затворена, тъй кат ое опасна и се нуждае от ремонт. Дали ще се отдели тази сума ще стане ясно обаче чак, когато се гласува държавният бюджет за следващата година.

По казуса с нова сграда за пловдивската опера развитие няма. Преди няколко седмици имаше среща между фондацията, Община Пловдив и Министерство на културата, на което трите страни се разбраха да подпишат меморандум по темата. Фондацията и министерството са попълнили техните части, като все още се чака община Пловдив, коментира още Фратев. По думите на бизнесмена, общината трябва да се ангажира с терен, на който да се построи сградата и да организира международен конкурс.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Подобно на Доходно Здание на Манастира Зограф / Атон долу до моста на малката главна, в което дълги години се помещаваше пловдивската Окръжна болница.

    В удобна близост до Четвъртък Пазар, докато все още имахме …селяни.

  2. „…все още се чака община Пловдив, коментира още Фратев. По думите на бизнесменИНА, общината трябва да се ангажира с терен, на който да се построи сградата…“

    Преведено на Език Свещен това нахално изявление гласи, че фондация (агитка ортак частници бизнисменЦИ) под „предлог“ че ГДК БОРИС ХРИСТОВ не е достатъчна за двата файтона ПЛАТЕЖОСПОСОБНИ пловдивски операсти ТРЯБВАЛО да получат безплатно от СелСъвета централно теренче на което да си вдигнат свое Доходно Здание.

    В което ПОД НАЕМ можело да настаняват всякакви опери, балети, оперети, симфониети, циркове и боксови мачове = доколкото и докогато си ПЛАЩАТ НАЕМА.

    Свободен наем, както се казва, определен от Хазяина = „фондацията“

    На горните етажи щяли да разработват ПловЖилФонд за БОЛЯРИ. Мокрите сънища на Илийко Николов, отдавна приготвил чертежите във фризера си.

    Само дето се бави ПОДАРЪК-теренчето, та със залеза на РежимаБоБоТРИ =ГЕРБ= шансовете намаляват, та да побързаме…

    Оглозгаха Града до кокала хиените!

    1. Многохилядната подписка с която фондацията аргументира ОБЩЕСТВЕН ИНТЕРЕС е невалидна поради пет причини:
      1.Подписите са събирани под мъглявото запитване „дали Пловдив да има опера?“ което звучи общо, без да значи „дали подарявате терен на фондацията?“
      2.Легитимиране индивидуално с адрес, ЕГН и т.н. на всеки подпис няма. Варненци и др., мн.др. – добре дошли!
      3.Финансов ангажимент никой подписал не поема.
      4.Капитал за постройката „фондацията“ няма, а разчита на държавата, на общината, на данъкоплатците, на дарения, на заеми и подобни инструменти – за разлика от истинските западни благотворци, които действат с готови пари.
      5.First = „Show me the money!“

      1. Впечатлява светкавичният рефлекс на Кукловода да махне от Първа Страница (пълна със залежали заглавия!) тази „щекотлива“ тема =както говореха съвецките таваришчи= още същия следобед при появата на първите критики.

        И разобличения.

        Между 16:50 часа и 17:40. За да не би да се появят и още други. Та да се разчуе чак до Министерството на Държавните Оперети…

        Керванът си върви, заплатите си текат, протичат и изтичат

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина