ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

МБАЛ „Св. Мина“ получи дарение от 44 000 лв. от Българо-белгийския бизнес клуб и Посолство на Белгия

Посланикът на Кралство Белгия у нас Н.П. Фредерик Морис, президентът на Клуб „Белгия – България – Люксембург“ Кристоф де Мил и членове на управителния съвет на сдружението, връчиха дарение в размер  44 000 лв. на общинската болница „Св. Мина“.

Връчването се състоя на официална церемония в Община Пловдив, при всички необходими противоепидемични мерки в присъствието на кмета Здравко Димитров, заместник-кметовете инж. Анести Тимчев и Стефан Стоянов, директора на дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов и управителя на болница „Свети Мина“ проф. Петър Петров.

„Това дарение е изключително ценно за нас, защото е акт на човешка съпричастност и солидарност в момент, в който целият свят се опитва да се пребори с пандемията. Тези средства са изключително необходими и идват в точния момент, за да подкрепят усилията на Община Пловдив да доизгради и модернизира кислородната система на болницата“, заяви в обръщението си кметът Здравко Димитров. Той допълни,  че  общинската болница е сред първите пловдивски здравни заведения, които се включиха в лечението на пациентите с COVID-19. Почти целият й капацитет е ангажиран с това. Болницата в момента разполага с 90 легла и приема заболели от опасния вирус не само от Пловдив, но и от целия регион.

Дарителската акция беше проведена под мотото „Кислород за Пловдив“ по инициатива на Българо-белгийския бизнес клуб. Това е първото по рода си колективно дарение  на национален бизнес клуб у нас. Събраните средства ще подпомогнат създаването на ефективна система за кислородна терапия на болните. Директорът на болничното заведение проф. Петър Петров благодари за подкрепата, която пристига в точния момент и на точното място.

 „В нашия клуб членуват отговорни бизнеси, които живеят с проблемите на обществото. Радвам се, че имахме възможността да открием нашата кауза в Пловдив и бързо мобилизирахме нашите членове да даряват, защото времето и пандемията ни притискат. Дарителската акция продължава, а банковата сметка за набиране на средства за болница „Св. Мина“ остава активна на нашия уебсайт“, заяви Кристоф де Мил, президент на Белгия – България – Люксембург Бизнес Клуб.

„Наред с неочакваните трудности, породени от пандемията, сме свидетели на небивал дух на солидарност – между хората, но и между страните на Европейския съюз. Белгийската бизнес общност в България винаги е била много активна и с „Кислород за Пловдив“ отново показва не само съпричастност към усилията на здравната система, но и умение да се решават проблеми в движение за постигането на добри резултати“, сподели от своя страна Н.П. посланик Фредерик Морис.

На церемонията присъстваха вдъхновителите на акцията „Кислород за Пловдив“ –Филип Схитекате, Кънтри мениджър за „Легия“ АД, производител на дизайнерски дамски, детски и мъжки облекла за Caroline Biss Group с 350 души персонал и производствена база в  Раковски и Герт Бернард, основател и управител на „Транспорт Груп България“, ангажирана с транспортна дейност и превоз на товари в България и цяла Европа и с над 30 години опит в сферата.

Бизнес клуб „Белгия-България-Люксембург“(BBL) е основан през 2004 г. под патронажа на Посолството на Кралство Белгия в София и от тогава е официална бизнес, социална и културна организация на юридически лица и лица от белгийски, български и люксембургски произход. BBL активно популяризира и подпомага развитието на бизнес отношенията в България между тези три страни. Понастоящем в клуба членуват над 70 компании, сред които едни от най-значимите икономически играчи на пазара като ОББ / KBC Груп, Мелексис, Солвей Соди, Девин / Спадел и др. Членовете на BBL организират и участват в национални и международни форуми, семинари, срещи, симпозиуми, колоквиуми и други бизнес събития. Инициативата Дни на Белгия в България се провежда от 2005 г. и всяка година има различно мото.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина