АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеКултураНовини

Любимото заведение на цял един район

Lost in Plovdiv ни разказва за Bocelli Snack Bar, където клиентите си говорят на малко име със собствениците и се редят на опашки за маса и вкусен обяд

Една от основните цели на екипа на единствения дигитален пътеводител под тепетата е да ви представи както популярните ресторанти, барове и забележителности, така и скритите бижута, известни само на местните. Там, където, ако някой не те заведе, ще подминеш и най-вероятно после ще съжаляваш, че си пропуснал.

Такъв е случаят и с един малък снек бар на сравнително централно място, но някак встрани от тълпите. Дори на нас, той ни беше препоръчан от хората в района и след като го посетихме няколко пъти се уверихме, защо е любим на всички в околността.

Собствениците – Клаудио и Вяра, нямат претенции за уникалност, а само за приятелско отношение и вкусна, качествена храна. Двамата са живели доста време в Тоскана, откъдето е Клаудио, но идеята им е била винаги да се върнат в родния град на Вяра в България. Пловдив ги очарова и решавайки да останат, двамата си намират занимание, в което да са заедно рамо до рамо. Локацията намират съвсем случайно. Отначало оглеждат за нещо в по-главните улички, но след безуспешни опити, помещението само им изниква пред очите с табела „Дава се под наем“. Куриозното е, че те винаги са харесвали тази уличка и атмосферата, която тя носи, затова не се церемонят и преди две години смело отварят врати.

Готвенето не е професия на никого от тях, а по-скоро хоби в свободното време, но бързо се организират и днес вече всеки има своята задача. Клаудио е майсторът на тънките и хрупкави тоскански пици, неустоими фокачи и пресни кроасани, а Вяра отговаря за обедното меню.

Прочетете цялата история с още много снимки на Lost In Plovdiv – дигиталният гид на Пловдив

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина