АктуалноКриминалеНовини

Локомотив пламна между Песнопой и Баня, три екипа го загасиха

Бързите съвместни действия между железничарите и пожарникарите са предотвратили поражения върху композицията и мрежата
Локомотив от товарна композиция е пламнал днес около 7:30 сутринта, съобщиха от пресцентъра на пожарната. Три пожарни автомобила – два от Пловдив и един от Карлово са реагирали мигновено и са потушили огъня.
В 7.30 тази сутрин в оперативния център на пловдивската пожарна е получено съобщение за пожар в локомотив на товарен влак. Композицията, натоварена с цимент, пътувала от Песнопой към Баня, когато в тесен и трудно достъпен участък от жп трасето единият от машинистите усетил миризма на горящи кабели.

За минути служителите на железниците преценили, че по най- бързия начин товарната композиция трябва да бъде отделена, а локомотивът – позициониран на място, където да бъдат извършени пожаро- гасителни действия. Огънят бил овладян от три екипа огнеборци- два от Карлово и един от Пловдив.
Добрата координация между пожарникарите и служителите на железниците е спомогнала за бързото потушаване на пожара и спасяването на локомотива и контактната мрежа. След овладяването на ситуацията, по разпореждане на директора на РДПБЗН-ПЛОВДИВ комисар Мангараков, един пожарен автомобил с екип от РСПБЗН Карлово остава да дежури на място.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина