АктуалноКриминалеНовини

Крадец почти не се удави в опит да избяга от полицаи, преплувайки река Марица

26-годишен и негов 16-годишен съучастник са задържани от полицаи при опит за кражба на акумулатори

Младеж почти не се удави при опит да избяга от полицията. Спипан на местопрестъпление на крайречния булевард в Пловдив, той е опитал да преплува реката, но е почнал да се дави. Полицаите са се намесили и са го спасили, но в последствие и арестували.

Инцидентът е станал малко след 23 часа снощи, когато в Трето РУ бил получен сигнал, че по крайречния булевард на река Марица в близост до номер 97, се чупят стъклата на автомобили. Целта е била да бъде извършена кражба от тях. На място били изпратени два полицейски патрула, които устновили в момент на кражба две лица.

Униформените задържали 16-годишен младеж в момент на разбиване на странични стъкла на паркирано превозно средство, а неговият съучастник – 26-годишен мъж се опитал да избяга. Последвала гонка, като за предотврати задържането си, мъжът скочил в река Марица, за да я преплува.

Попаднал в дълбока част от нея и започнал да се дави, но намесата на униформените предотвратила фаталния изход. Младият мъж бил изваден от коритото на реката и отведен в полицейски арест. В хода на предприетите процесуално -следствени действия и извършения оглед на автомобилите е установено, че са разбили странични стъкла на 4 превозни средства с марките- Киа, Фолксваген шаран, Ауди и Рено.

Акумулаторите на автомобилите били с демонтирани клеми, подготвени за сваляне. Задържаният мъж е от Старозагорското село Гълъбово и е стар познайник на полицията. Справка в масивите на МВР показва, че има 10 криминалистични регистрации за извършени кражби. 16-годишното момче е от Пловдив, но към момента няма други криминални прояви. Криминалисти от районното управление продължават своята работа по документиране на престъплението в хода на започнатото досъдебно производство.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина