КултураНовини

Киномания в Пловдив стартира днес с френската романтика „Младите любовници“ и новия филм на Уес Андерсън

От днес 19 ноември до 2 декември в LUCKY Дом на киното започва най-чаканият фестивал за кино у нас. „Киномания“ ще ни позволи да хвърлим поглед към последните заглавия от света на седмото изкуство и да си припомним някои позабравени класики. В първите дни ще видим едни от най-силните филми в програмата.

Панорамата ще започне с френския романтичен филм МЛАДИТЕ ЛЮБОВНИЦИ на Карин Тардийо, с участието на Фани Ардан и Мелвил Пупо. „Ако ставаше дума за възрастен мъж, който се влюбва в доста по-млада жена, само по себе си това нямаше да е сюжет за филм“, така Тардийо представя четвъртия си проект, който ни среща със 70-годишната Шона, убедена че сърдечните увлечения отдавна са зад гърба ѝ, и с 45-годишния Пиер, съпруг с щастлив брак. Прословутата любов от пръв поглед, която ви поваля внезапно, предизвиква остри реакции поради разликата във възрастта… Шона трудно се предава на неочакваната емоция, преследвана по петите от изтичащото време, а Тардийо успява да избегне патоса в разгръщането на една страст, способна да преобърне всичко по пътя си. Мелвил Пупо и Фани Ардан са всеотдайни съучастници в изживяването на разтърсващата тръпка.

Вторият филм, който ще бъде показан тази вечер е дългоочакваният ФРЕНСКИ БЮЛЕТИН на съвременния класик Уес Андерсън. Артър Хауицър мл. (Бил Мъри) – високо оценен създател и главен редактор на уважаваното списание „Френският бюлетин на Либърти, Канзас Ивнинг Сън“, е намерен мъртъв в офиса си във Франция. Избраният лично от него работен състав – включително карикатуристът, редакторите, правният консултант, коректорът, както и веселият писател Уали Уолодарски, който макар да обитава офисите на Френският бюлетин от години, не е написал нито една дума – се събират, за да създадат некролог. С участието на Бенисио Дел Торо, Ейдриън Броуди, Тилда Суинтън, Леа Сейду, Франсис Макдорманд, Тимъти Шаламе, Лина Кудри, Джефри Райт, Матийо Амалрик, Стивън Парк, Бил Мъри и Оуен Уилсън!

Фестивалът се провежда със съдействието на Община Пловдив. Билетите са в продажба на касата на LUCKY Дом на киното, а онлайн резервации могат да се правят на boxoffice.bg. Цените са 8лв и 6 лв за учащи и пенсионери, а за „Класически удоволствия“ – 7 и 5 лв.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина