ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Кампания осигури специална рампа, която помага на младеж с увреждане да излиза навън

От днес 17-годишният Цветомир ще може да излиза свободно навън. Младежът е с увреждания  и доскоро няколкото стълби се оказват непреодолими и го делят от разходките на открито. Той не е излизал извън апартамента си от април месец миналата година, но от днес нататък,  след като „Зонта клуб“ Пловдив успя да предостави и монтира специална рампа, инвалидната количка безпроблемно ще може да преодолее стълбите, водещи до асансьора.

Това стана възможно, след като за последните няколко месеца са проведени различни благотворителни инициативи и дарителска кампания за събиране на необходимите средства, за да бъде закупен и монтиран подемникът за инвалидната количка.

Поставянето на рампата е част от проекта „Подай ръка, сбъдни мечта, да откриваме заедно света“ на Зонта клуб Пловдив. Желанието на членовете на организацията е да подадат ръка на още родители на деца с увреждания и да им помогнат да кандидатстват по националната програма за достъпна среда.

„Целта ни е заедно – неправителствено организации и институции да подпомогнем децата спокойно да могат да достигат до училища, рехабилитационни центрове, културни институции, свободно да общуват без придружители“, сподели Донка Пашова, президент на Зонта клуб Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина