АктуалноГрадътКултураНовини

Камерната зала на театъра вече се казва “Стефан Данаилов” (СНИМКИ и ВИДЕО)

Откриха пластика на Ламбо в двора на Драмата за старта на Сцена на кръстопът

От тази вечер Камерната зала в пловдивския театър се казва “Стефан Данаилов”. Малката сцена в Драмата бе кръстена на Ламбо за старта на неговия фестивал – “ Сцена на кръстопът”, който заради епидемията тази година ще е в различен формат. И ще е по-особен заради липсата на Мастера, който даде старт на знаковия театрален маратон преди 24 години.

“За първи път от толкова много години сред нас не е един голям човек – бащата на фестивала “Сцена на кръстопът”. Стафан Данаилов ми е бил министър, политически опонент, но на първо място скъп приятел. Беше уникален човек. Най-важното му качество бе уникалното му любопитство към всичко”, каза пред гостите на събитието домакинът Кръстю Кръстев.

Директорът на театъра си спомни как Ламбо боравил с цифрите като министър на културата, за да подчертае колко много се е стараел да разбере всичко, което иска.

“Тази голяма душа ни липсва на всички, но той е достоен пример за това какъв трябва да бъде актьорът, политикът, човекът- обикновен, много земен и много истински. Благодарение на него Драматичен театър – Пловдив има своя Камерна зала. Затова театърът реши, а министерството позволи да я наречем “Стефан Данаилов”, допълни Кръстю Кръстев.

След което бе открита пластиката на Ламбо на фасадата на Камерна зала. Платнището от творбата на скулптора проф. Димитър Рашков свялиха Кръстю Кръстев и инж. Димитър Георгиев, който е финансирал изработването на мемориала.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина