ЖивотЗабавлениеНовини

Какво мъжко работно облекло да изберем

Съществуват различни видове бизнеси, опериращи в отделните браншове на икономиката и в зависимост от типа на извършваната работа се прави и избора на работно мъжко облекло. За кои професии то е необходимо и от какво се състои, какви видове има и как да направите своя най-добър избор при покупка от онлайн магазин? Нека видим!

Кои професии изискват носенето на работно мъжко облекло

Обикновено всяка компания има свой дрескод, изискващ носенето на специално работно мъжко облекло, когато формата на работа е присъствена. Това е специален екип, който е предвиден за предпазване на здравето и физическата защита на работниците по време на извършване на служебните им задължения. Съгласно Наредба №3 от 19 април 2001 г., за работно мъжко облекло се счита всяка екипировка или допълнения към нея, които са предназначени за носене по време на практикуване на служебни задължения с цел предпазване на личното здраве и безопасност.

Въпреки това днес вече съществуват множество професии, които не крият преки опасности за здравето и физическото състояние на служителите, но компаниите имат изисквания за носене на еднакви официални униформи, отличаващи служебните лица от клиентите. Подобни професии са например на барманите и сервитьорите. Тяхното работно мъжко облекло обикновено е елегантно и съставено от панталони, сака, ризи, елеци и т.н.

Съществуват обаче и професии, криещи множество опасности за служителите, така че изискването към този тип работни мъжки облекла са големи. Те се носят при миньорите, общите работници, хамалите и всички, извършващи тежък физически труд.

Какви са специалните изисквания

В зависимост от извършваната дейност, изискванията за защита и предпазване на фирмените служители са:

  • Дрехите да предпазват живота и здравето на носещите ги служители;
  • Използваните материи да са хигиенични и да не дразнят кожата;
  • Да не възпрепятстват по никакъв свободното извършване на служебните задължения;
  • Служебните екипи трябва да бъдат сертифицирани за безопасност и пригодност.

Как да направите най-правилния избор

Правилно избраните работни дрехи за мъже ще осигурят максимален комфорт, удобство и безопасност на служителите и в същото време ще подчертаят идентичността на Вашия бизнес. Ето няколко основни съвета:

  1. Проучете условията на труд и от какви вреди трябва да се защитите. По този начин лесно и бързо ще предвидите и покупката на подходящи дрехи;
  2. Проверете допълненията за осигуряване на надеждност и защита – уязвимите места притежават ли допълнителни средства за защита – подплънки, колани, подложки и т.н.;
  3. Изберете правилно размерите за максимално удобство – добре избраните размери ще Ви осигурят нужния комфорт за работа и безупречна визия;
  4. Изберете подходящите цветове – за обичаен се счита синият цвят, но ако е необходимо служителите Ви да са забележими отдалеч, то тогава се ориентирайте към оранжевото.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина