Икономическият факултет на ПУ организира велопразник в Тракия

Градът Новини
ПУ нова сграда

Спортен празник за деца с велосипеди в Парка на репресираните в район Тракия организира Факултетът по икономически и социални науки на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ утре, 29 май 2022 г., от 10:00 до 11:00 часа. Събитието се провежда в навечерието на Първи юни, съвместно с Клуба на мениджъра към факултета, Район Тракия – Община Пловдив, Център „Образование за демокрация“, Регионалния информационен център „Европа Директно“ и Пловдивското колоездачно дружество „Цар Симеон“, съобщиха организаторите на проявата.

Идеята за празника е на ФИСН като партньор в изследователския проект INNOAIR. Това е първият български проект, финансиран по инициативата „Иновативни дейности за градско развитие“ на ЕС, насочен към прилагане на иновативни решения за мобилност, зелено придвижване, насърчаване на културна и поведенческа промяна към по-зелени и щадящи околната среда начини на придвижване.

Целта на събитието утре е да привлечем децата към по-активна спортна дейност, както и да изградим и възпитаме в тях отношение към природата, грижа за здравето и съпричастност към околните, обясниха от факултета. И добавиха, че спортният празник е част от екоинициативите на ПУ „Паисий Хилендарски“, ориентирани към облагородяване на околната среда и развитие на спортната култура на младите хора през 2022 г. – обявена официално от ЕК за Година на младежта в Европа.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.