АктуалноГрадътКултураНовини

И на 80 години, Тома Спространов накара 4 поколения да танцуват (СНИМКИ и ВИДЕО)

Култовият радиоводещ с уникален диджей сет на живо в Артнюзкафе

И на 80-годишна възраст Тома Спространов накара десетки хора от 4 поколения да танцуват пред Артнюзкафе. Снощи на улица „Отец Паисий“ емблематичният радио водещ влезе отново в ролята на диджей за щур сет на живо, кръстен на емблематичното му предване „Пулсиращи ноти“ – „Пулсиращи тепета“.

Събитието бе част от големия проект, финансиран от „Пловдив 2019“, за заснемане на филм за Тома Спространов, като забавата в центъра на града снощи бе финален щрих на снимачния процес. Двигателите на проекта са Тодор Карагяуров и Тодор Башиянов. Двамата посрещнаха Тома Спространов още в 19 часа пред австрийския павилион FLUCA, и му помогнаха с разтоварването н амногобройните му винили. С тях после Томата завъртя във вихъра на танца деца, тийнейджъри, хората на средна възраст и негови връстници.

Десетки негови фенове от миналото с побелели коси дойдоха да видят и чуят радио-идола си на живо, да му поискат автограф, а някои от почитателките му дори получиха някои от най-добрите му винили за спомен.

В типичния си стил, Тома Спространов въртя парчета на Майкъл Джексън, Куин, Крийм, Ролинг Стоунс, Джими Хендрикс, италианско диско, фънк, и каквото още се сетите, като представяше всяка песен с английското ѝ заглавие, и по традиция я превеждаше на български.

Зад пулта с новите технологии му помагаше Visitor Q, а за един кратък миг, до томата се нареди и неговият кум Недялко Костов. „Той беше диджей и преди мен, остава диджей и до днес“, представи Недялко кумецът му. Въпреки възрастта, Костов демонстрира невероятни умения на импровизирания дансинг пред павилион FLUCA, и буквално подпали паважа на някои от най-известните рок парчета от сета на Тома Спространов. Купонът завърши малко преди 11 часа, съгласно мерките, въведени от здравния министър.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. …и на 800-годишна възраст „емблематичният радио водещ“ от радиоточките ще раздруса на приватизирания Отец горките поколения пловдивчанЦи, изоставени на Арт-НЮЗ-кафето…

    Какви ти тук арт-NEWS / новини, бе майни, с музейни динозаври като Томата горкия – Шейк ли, Хали-Гали ли марширувате или другите военнизирани „строеви“ упражнения за послушници?

    Ако остане да валсуваме със Спространов . . . бавно, айляк се движи Пловдив

      1. За „западна“ музика от оттатък желязната завеса единствен Агент ЯН имаше възможности, връзки, пощенски пратки с винил да следи и да информира – всички останали в радиото бяха вързани към българосъвеЦката „естрада“.

        Никак не беше случаен този Факт.

        Трийсетина години след соца айде няма нужда да изграждате легенди, да приписвата „заслуги“ на доносници за да се умилквате на чалгаджии, далавераджии и лобисти и агитки

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина