ИзбориНовини

ГЕРБ предложи Калоян Сухоруков за председател на РИК 16

Калоян Сухоруков е предложен от ГЕРБ за председател на Районната избирателна комисия Пловдив-град. Това съобщи бившият кмет и областен координатор на партията Иван Тотев. Консултациите са проведени днес в Областна администрация, като освен него е имало само още един кандидат – от „Продължаваме промяната“, съобщи още Тотев.

„Като партия с най-голям опит и поддръжници предложихме за председател на РИК дългогодишния член на комисията – юристът Калоян Сухоруков. Решението за председател ще бъде взето от Централната избирателна комисия, тъй като единствено ПП от всички парламентарно представените партии и коалиции предложи друг кандидат. Очакваме решението на ЦИК за ръководните длъжности и ситуирането на Районната изибирателна комисия в 16-ти избирателен район Пловдив-град за предсрочните парламентарни избори за 48-мо Народно събрание, които ще се проведат на 2-ри октомври 2022 година“, добави още бившият кмет.

Калоян Сухоруков е бил член на избирателната комисия и в предни избори. Той е специалист в общинската администрация в район „Централен“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина