БългарияГрадътНовиниПод небето

Фондът за градско развитие провери „Чистота“ и „Градини и паркове“

От Фонда са прегледали състоянието на базата на двете предприятия, за да са наясно с текущата ситуация преди реализирането на проект

Изпълнителният директор на Фонд за устойчиво градско развитие – Надя Данкинова и представители на Фонд за устойчиви градове посетиха двете най-големи общински предприятия на територията на град Пловдив – “Чистота” и “Градини и паркове”. Посещението е във връзка с реализиране на проект “Повишаване на организационната, техническа и административна осигуреност за подобряване качеството на градски зелени площи и откритите обществени пространства в град Пловдив”, съобщиха официално от Община Пловдив.

Заместник- кметът по екология и здравеопазване Анести Тимчев, директорът на ОП “Градини и паркове” Веселин Козарев и екипът по проекта представиха на експертите етапа на изпълнение на проектните дейности и обиколиха базата на двете предприятия, за да огледат текущото състояние на пространствата.

“С модернизирането на материално-техническата база на двете общински предприятия, очакваме да се подобри не само качеството на услугите, които предоставяме на пловдивчани, но и екологичната обстановка в града”, коментира Тимчев.

Представителите на Фонда се запознаха и с текущия график за поетапно реализиране на дейността по проекта и изразиха подкрепа към разширяване възможностите на двете предприятия.

Посещението беше част от текущия мониторинг от страна на Фонда, представителите, на който констатираха, че към момента всички дейности се реализират успешно и целесъобразно. Изпълнителният директор от своя страна изрази готовност за подкрепа и на други важни за Община Пловдив проекти след успешното реализиране на текущия за ОП “Чистота” и ОП “Градини и паркове”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Градин и паркове ,не се справят !Града е потънал в треви и изсъхнали дървета, не се подържат градинки ,междублокови пространства,все по малко цветя ,виждаме и новата техника не е ефективна !Само се хвърлиха едни пари за стари машини на по десет години и повече!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина