Филмът „Ботев“ с премиера на 3 март

Култура Новини

Официалната премиера на игралния филм „Ботев“ ще е на 3 март. Лентата ще се излъчва в кината в цялата страна от деня на национален празник на България.

Игралният филм „Ботев“ проследява събитията от 1876 г.  Шепа млади революционери се събират на свободна румънска земя и съставят план на освобождението на поробена България чрез въстание, подготвено от вътрешните комитети и подпомогнато от емиграцията. Христо Ботев, поет, вестникар и учител, захвърля перото и повежда двеста юнаци на помощ на своите въстанали братя.

В ролите зрителите ще видят Деян Жеков, Ники Илиев, Неда Спасова, Матей Генчев.

Режисьор на лентата е Максим Генчев, сценарий – Максим Генчев и Десислава Ковачева, оператор е Христо Генков, художник Димитър Воденичаров, а композитор – Добромир Кисьов.  Продуцент на филма „Ботев“ са Десислава Ковачева и „Дема филм“, а копродуцент – Българската национална телевизия.

 

Споделете ни във:

1 thought on “Филмът „Ботев“ с премиера на 3 март

  1. Ако е същият като „Дякон Левски“, ще пропусна. Иначе екранизирането на великите български герои е задължително, но трябва и повече филмово качество, за да повлияе на хората, които не обичат да четат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.