Европа спира помощите за Covid-19

Новини ПУЛС
ЕК

Срокът на Временната рамка за държавна помощ в контекста на COVID няма да бъде удължен след 30 юни 2022 г., когато изтича срока за повечето от предоставените инструменти

Европейската комисия ще предприеме постепенно премахване на Временната рамка за държавна помощ в контекста на COVID, приета на 19 март 2020 г., и последно изменена на 18 ноември 2021 г., която дава възможност на държавите членки да преодолеят сериозни затруднения в икономиката в контекста на пандемията от коронавирус.

Срокът на Временната рамка за държавна помощ в контекста на COVID няма да бъде удължен след настоящата дата на изтичане на срока, която е 30 юни 2022 г., за повечето от предоставените инструменти.

Действащият план за постепенно премахване и за преход няма да бъде променен, включително възможността държавите членки да предоставят специфични мерки за подкрепа на инвестициите и на платежоспособността съответно до 31 декември 2022 г. и до 31 декември 2023 г., както вече беше обявено през ноември миналата година.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.