ГрадътНовини

Д-р Сапунджиев: Натискът на третата вълна на пандемията не отслабва

Спазвайте мерките, за да няма нов бум на заболели след празниците, препоръчва управителят на МБАЛ „Св. Пантелеймон“

„Все още не може да се усети някакво отслабване на натиска на третата вълна на пандемията. В нашата болница КОВИД-отделението все още е почти пълно – от 50 легла, към момента са заети 40“. Това съобщи управителят на общинската МБАЛ „Св. Пантелеймон“ д-р Константин Сапунджиев. Той препоръча по време на празниците хората да останат дисциплинирани и да спазват превантивните мерки, за да няма нов бум на заболели.

Той допълни, че в лечебното заведение има и три напълно оборудвани легла за тежките случаи, а от миналата година болницата разполага и с мобилен рентген тип „Кугел“, който оказва безценна помощ на специалистите. Апаратът е последен модел, произведен през април 2020 година и бе дарен от бизнесмена Петър Манджуков.

„Този апарат е наистина много полезен за нашата болница. Използваме го не само в КОВИД-отделението, а и в останалите. Доволни са и пациентите, които се намират в реанимацията, защото не трябва да ги транспортираме, а рентгеновите снимки се правят на място“, каза още д-р Сапунджиев.

МБАЛ „Свети Пантелеймон“ вече има договор за финансиране на лечението на тежките случаи. „Доволен съм, че успяхме да се договорим с РЗОК – Пловдив да бъдат сключени договори по приложения 3 и 4 за финансиране на лечението на тежките клинични случаи. Това със сигурност ще се отрази благоприятно както на болните, които се нуждаят от специализирани медицински грижи, така и на общото състояние на МБАЛ „Св. Пантелеймон“, коментира шефът на общинското здравеопазване Калин Калинов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. а е кой го еве тея лакърдии е, деба бялата мафия ал;чна деба, врете в катрана, гадове клети

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина