петък, септември 24, 2021

Членове на БСП от областта: Георги Гергов и ръководството на партията в Пловдив грубо нарушават устава й

Актуално Избори 2021 Новини Под ножа

Членове на Областния съвет в Пловдив и на изпълнителните бюра на Общинските съвети на БСП Карлово, Първомай, Раковски, “Родопи“, Сопот, Съединение и Асеновград в специална декларация до ОПКК и НС на БСП заявяват, че са категорично против системните опити на част от актива на областната организация на БСП-Пловдив да се инвестира в разделение и противопоставяне, както и с противоуставни действия да се внася разделение между партийните организации в областта.  Това съобщиха от пресцентъра на НС на БСП.

„Една част от областното ръководство на БСП в Пловдив, както и досегашният областен председател на БСП Георги Гергов, отдавна грубо нарушават устава на Партията, отказват да признаят решения на ръководните органи на партията и продължават да създават разделителни линии между ръководството, партийните членове и партийните организации“, написаха те в декларацията.

По думите им областното ръководство на БСП в Пловдив е свикало напълно нелегитимно учредително заседание на Областния съвет, без кворум за вземане на решения. С използването на непозволени от Устава на БСП действия те не са допуснали да участват в заседанието всички членове на Областния съвет.

„Настояваме да понесат персонални отговорности за нарочното неспазване решението на ИБ на НС на БСП, взето и разпространено до всички на 10.11.2020 г. Въпросното  събиране е поредица от манипулации и груби нарушения“, смятат членовете на областния съвет, цитирани в официалния сайт на партията.

” Тези действия подтикват подписалите декларацията ясно да заявяват своята позиция: „Членовете на БСП от област Пловдив с участието си в прекия избор за председател на партията ясно изразиха своята воля за подкрепа за Корнелия Нинова и категорично заявяваме, че пловдивското партийно събитие от  11.11.2020г. в никакъв случай не е в унисон с духа на 50-ия конгрес.  Време е да се спрат опитите за игрички на вътрешнопартийната опозиция и управляващите.   Време е категорично да кажем „не“ на зависимостите в партията и да покажем, че общественият интерес е над личния, и че няма да допуснем никой да използва партията за лични интереси“, се казва още в декларацията.

Недоволните оттеглят политическото си доверие от досегашните членове на ръководството на областния съвет и членове на националния съвет Атанас Петков, Галин Дурев и Александра Берданкова и настояват за легитимно заседание на новосформирания Пловдивски Областен съвет на БСП”, пише още в сайта на БСП.

Споделете ни във:

1 коментар за “Членове на БСП от областта: Георги Гергов и ръководството на партията в Пловдив грубо нарушават устава й

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.