АктуалноГрадътНовини

Ботев отпадна безславно от Евротурнирите след загуба в Кипър

След загубата от АПОЕЛ с 2:0, за пръв път в историята си Ботев Пловдив отпада от евротурнирите без да отбележи гол

Ботев Пловдив записа едно от най-безславните си участия в Европейските футболни клубни турнири, след като загуби с 0:2 от АПОЕЛ Никозия в Кипър и след 0:0 в първия двубой отпадна от Лигата на конференциите. Около 150 фена на Ботев Пловдив пропътуваха разстоянието до Средиземноморския остров и подкрепяха „канарчетата“ безрезервно.

Кипърският тим не показа много по-добра игра, но бе стабилен в защита и по-концентриран в атака. При един от опитите си в края на първото полувреме изкараха късмет и след рикошет топката се озова във вратата зад Ханкич за 1:0. В края на второто полувреме след пряк свободен удар резултатът стана 2:0 за АПОЕЛ, с което интригата приключи.

Другите български тимове продължават в Европа – ЦСКА спечели с убедителното 4:0 (0:0 в първия мач) над ГП Македония, а Левски удържа 1:1 и след победа с 2:0 в София над гръцкия ПАОК също продължава в Лигата на конференциите. По-рано Лудогорец също се класира за следващата фаза в предварителните кръгове на Шампионската лига.

Това е първото отпадане на Ботев Пловдив от Европейските клубни турнири без да отбележи гол през целия турнир. В последните 10 години „канарчетата“ играха още 3 пъти в Европа, като винаги отстраняваха поне по един съперник. За пръв път в последните години Ботев е и първият и единствен отпаднал български тим в толкова ранна фаза.

Настоящата форма на тима дори предизвика искания за оставката на треньора Азрудин Валентич. За пет мача от началото на сезона Ботев е отбелязал само два гол и има 4 загуби и един равен – именно първият мач с АПОЕЛ.

снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина