ЗдравеИзбориНовиниПУЛС

Борисов: След 15 юни ще има допълнително разхлабване на мерките, така че от 30-ти нататък да пуснем всичко

Повече няма да затваряме. Не знам защо продължава тази тема да се дискутира. Ясно докторите казаха, че силата на вируса не е така мощна както в началото, а и направихме абсолютно всичко възможно да си укрепим болниците, да се третират с медикаменти веднага болните.“ – това обяви премиерът Бойко Борисов в началото на извънредно заседание, до което по традиция вече се допускат телевизиите.

Той упрекна заразения от къмпинг на морето, за който се разбра, че е имал симптоми в София още, но е решил, че на плажа ще бъде по-добре.

„Уж интелигентни хора, но не може да чакаш седмица, да се мъчиш, да се гърчиш и да не отидеш на болница и да заразяваш хората“, коментира премиерът.

Борисов посочи, че вече е „отпуснато всичко“ и след 15 юни ще има допълнително разхлабване на мерките, така че от 30 юни нататък, „да пуснем всичко“, но срещу глупостта не можем да направим нищо“, обяви той.

Припомняме, че до 30 юни е удължено действието на извънредното санитарно положение.

„Днеска моят колега Конте (Джузепе Конте, премиер на Италия – бел. ред.) е на разпит в тяхната прокуратура защо не е въвел мерките, които въведе България. Сиреч, ако беше тогава някой друг премиер в България или някой друг доцент – шеф на щаба, по същия начин щяха да ги разпитват защо са умрели хората. Това е историята, защото като приключи една тема и когато излизаме от кризата, българите много бързо забравят или почват всички да философстват много“, заяви Борисов.

Източник: дневник

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина