Bluestone doughnuts – първите ръчно правени понички в България

Актуално Живот Новини

Мечтата на едно момче се заражда в Щатите преди 10 години, но се сбъдва именно в Града под тепетата, за да разкрие пред всички нас магията на крафт донътите

Пухкава, обилно полята с шоколад поничка и кафе – обикновено това е закуска, която свързваме с американската култура и често ни представят по телевизията, но гарантираме, че на родна земя цялото това преживяване добива още по-голяма стойност. За Bluestone донътите чухме преди година, когато ентусиазирано ни предложиха да опитаме една от първите рецепти и опити на собствениците. Още тогава, с омазани в шоколад лица, дружно установихме, че това са едни от най-вкусните лакомства, които сме опитвали напоследък. Постоянно минавахме покрай обекта, който знаехме, че са наели и с надежда следяхме прогреса и очаквахме момента, в който да можем отново да се насладим на пухкавото тесто и неустоимите пълнежи.

Е, буквално година по-късно, от миналата седмица вече всички пловдивчани и гости на града имат възможност да се потопят в рая на поничките и да подберат предпочитания си вкус. Новото местенце се намира на емблематичната улица Отец Паисий и още с влизането си личи с колко внимание и любов е направено. Локацията и разпределението бързо допада на собствениците, но първоначалният пъстър интериор не е кореспондирал според тях с концепцията им. Затова постепенно, ден след ден, и до голяма степен сами с двете си ръце, те успяват да разкрият натуралните елементи на мястото и да пресъздадат идеята си за цялостна симбиоза с атмосферата на една от най-популярните улици под тепетата.

Прочетете още във виртуалния гид LOST IN PLOVDIV.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.