АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеИзпод тепетоМненияНовини

Белгийската Televic инвестира нови 10 млн. лв. в Царацово

Компанията изгражда нова база за високотехнологичното си производство, след което ще реновира старата си фабрика, открита в региона преди повече от 20 години. В нея се произвеждат компоненти за метрото в Лондон, Шанхай и за конферентните зали на Белия Дом

10 милиона лева в нова производствена база в село Царацово ще инвестира белгийската компания Televic. Символична първа копка по изграждането на новото предприятие на дружеството, което инвестира в региона за първи път преди вече 22 години, бе направена днес посланикът на Кралство Белгия Н.Пр. Фредерик Мьорес, областния управител на Област Пловдив Йордан Иванов, кметът на община „Марица“ Димитър Иванов. Сред официалните гости бе и заместник-кметът по бизнес развитие Стефан Стоянов.

“Телевик България” е дъщерно дружество на белгийската “Телевик НВ груп“ и инвеститор в региона от 2006 година, когато строи първият си завод за електронно оборудване в Царацово. Новата производствена база се простира на близо 5 000 кв. м. площ със същото производствено портфолио. Компанията произвежда продукти и платки за болнично обзавеждане, транспортни и комуникационни системи, а също и системи за мултимедийно обучениe, които се използват в метрото в Лондон, Шанхай и в конферентните зали на Белият Дом.

Новата инвестиция в сградата и реновацията на старата производствена база е в размер на 10 милиона лева. Пусковият период на новата сграда е началото на следващата година. След това ще стартира трансформацията на старата сграда. Откриването на новото производство засега не предвижда масово разширяване на капацитета и съответно екипа. От „Телевик България” предполагат, че след завършването на новата база ще бъдат открити допълнителни около 20 работни места. В момента компанията разполага с 200 души изграден персонал.
„Може да не сме един от най-големите инвеститори в района, но сме един от най-старите. Ще останем още много дълго тук. Тази фабрика тук е сърцето на нашата производствена дейност”, каза Томас Ферщратен – CEO на Televic.

„Историята на вашата компания е част от успеха на региона на Пловдив. Инвестициите в развитието и разширяването на бизнеса ви повече от 20 години е пример за устойчивостта на местната икономика“, заяви пред Стефан Стоянов по време на церемонията.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина