Арестуваха двама в момент на продажба на контрабандни цигари

Криминале Новини

Двамата са задържани в имот с контролиран достъп

Двама души на 55 и 68 години са задържани в момент на покупко-продажба на 11 мастербокса безакцизни цигари. По отношение на едното от лицата – стар познайник на полицията с множество прояви по линията, Районна прокуратура Пловдив е постановила задържане за 72 часа.

След получена оперативна информация за предстояща продажба на акцизни стоки без бандерол е предприето наблюдение на складово помещение на улица „Комета“, в близост до жп-линиите. Според постъпилата информация на посочения адрес са ситуирани множество складови помещения, отдавани под наем, където се съхраняват и предлагат за продажба безакцизни стоки, а до мястото се стига чрез контролиран достъп.

В 18,45 на 19 февруари през портала на наблюдаваното място влиза сив лек автомобил „Фолксваген поло“ с пловдивска регистрация, който е управляван от 55-годишен мъж. Пред едно от помещенията водачът е посрещнат от друг 68-годишен мъж, а след отваряне на багажното отделение на автомобила, мъжете започват да товарят кашони.

В този момент служителите на икономическа полиция извършват проверка на двете лица и установяват, че кашоните съдържат цигари без акцизен бандерол с марките „Карелия“ и „Давидоф“ . При последвало претърсване от помещението са иззети 11 мастербокса, съдържащи 106 600 къса цигари от същите марки.

Задържани са двамата мъже- купувач и продавач на нелегалната стока. И двамата са криминално проявени за престъпления по линията. За извършеното престъпление е образувано бързо производство, което се води под надзора на Районна прокуратура Пловдив.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.