Славчо Атанасов: Възстановявам работата на Консултативния експертен съвет при кмета

Новини Политика

За мен са важни мненията на професионалните общности в града, подчерта кандидатът на патриотичната коалиция НФСБ и ВМРО

„Срещите ми с професионалните общности в Пловдив показаха по категоричен начин, че трябва да възстановим Консултативния експертен съвет при кмета. И ако пловдивчани ми гласуват отново доверието си – едно от първите неща, които ще направя е това. Гражданите на Пловдив помнят, че този консултативен орган имаше своето достойно място в работата на Общината, полезен и за мен в първия ми мандат на кмет. Така, знам, че ще мога да чувам мнението на професионалните гилдии по важни за града въпроси, а и те ще могат реално да участват във взимането на решения за развитието на Пловдив“. Това заяви кандидатът за кмет на Пловдив Славчо Атанасов, издигнат от патриотичната коалиция НФСБ и ВМРО след поредица от срещи с различни професионални общности в града.

Имайки предвид качествата и възможностите на тогавашните членове на Консултативния съвет – все известни хора, силно се надявам, че тази интересна идея, осъществена под нова форма и изпълнена със съдържание, ще е полезна за Пловдив, каза още в разговорите си с експерти Славчо Атанасов.

Той представи подробности от конструирането и работата на съвета:

Консултативният експертен съвет ще се състои от 9 експертни групи:

  • Наука и образование
  • Здравеопазване
  • Икономика, търговия и туризъм
  • Архитектура и благоустройство
  • Култура
  • Транспорт и комуникации
  • Екология
  • Спорт и младежки дейности
  • Обществен ред и сигурност

„По този начин убеден съм, широк кръг от добрите специалисти на Пловдив ще могат да дават своите становища, без да се намесват и дублират работата на Общинския съвет. По какъв начин ще работи съветът – ще решим заедно с експертите. Становищата на съвета са експертни и консултативни, но от изключително значение за кмета и доброто управление на града – това е по-важното“, подчерта Славчо Атанасов.

Вярвам в ползотворната работа с едни от най-добрите експерти в различните области на обществения живот в най-старию жив град в Европа, категоричен бе Славчо Атанасов.

Споделете ни във:

5 коментара за “Славчо Атанасов: Възстановявам работата на Консултативния експертен съвет при кмета

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.