Благотворителният концерт на Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ събра 1028 лева

Изпод тепето Новини ПУЛС

С благотворителния си концерт в Деня детето Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ успя да събере 1028 лв. Събитието бе част от инициативите на дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“, която набира средства за изграждане на нов детски и онкохематологичен корпус с топла връзка към Хирургичния блок на болницата, в който от старите си сгради да се преместят Клиниката по педиатрия, Клиниката по медицинска онкология и Клиниката по клинична хематология.

Старт на концерта дадоха началникът на Клиниката по педиатрия проф. д-р Иван Иванов, зам.-кметът по „Спорт, младежки дейности и социална политика“ Георги Титюков и лицето на дарителската кампания – терапевтичното куче Мон и неговата стопанка Велислава Костадинова. Събитието се проведе на сцената на пл. „Стефан Стамболов“ със съдействието на Община Пловдив, учителите от Сдружение „Образование и здраве“, БНТ 2 – Пловдив, спортният деятел и общественик Христо Бонев, доброволци от Български червен кръст, издателство „Хермес“, трапезна вода Party Iceberg, както и с безвъзмездното участие в програмата на събитието на млади таланти от Вокална група „Бамбини“ към Общински детски комплекс, Естрадно студио „Прима“, Щатен танцов състав при АМТИИ „Проф.Асен Диамaндиев“ – Пловдив, Академичният танцов ансамбъл „Медик“ към Медицински университет – Пловдив и всички деца от публиката, които получиха възможността за сценична изява с песен, стихотворение и танц.

Водещ на събитието бе доц. д-р Нарцис Калева от Клиниката по педиатрия. Средствата се събираха в 2 урни в близост до сцената на благотворителния концерт.

Край сцената имаше и творческа работилница, в която деца пресъздаваха от хартия представител на флората и фауната. Най-малките гости на събитието и участници в работилницата оставиха буквално своите цветни отпечатъци върху логото на кампанията „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“. Тази обща творба ще украси Клиниката по педиатрия.

Информация за мащабността на дарителската инициатива може да се получи от сайта на кампанията: www.child.unihosp.com и страницата www.facebook.com/childunihosp, и от сайта www.dmsbg.com, тъй като дарения могат да се направят и с дарителски SMS с текст на латиница DMS KLINIKA на номер 17 777 (за абонати на Telenor, Vivacom и A1), цената на 1 SMS е 1 лв. Има възможност и за абонаментни дарения от 2 и 5 лв., както и банкова сметка на кампанията:

УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД – Пловдив

IBAN: BG39 UNCR 7000 1523 3682 66

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.