В рая звучи джаз

Нощна смяна

Хилда Казасян влуди публиката с музикално изпълнение на перкусии

Ако вярвате в рая и смятате, че в него звучи музика, то със сигурност разбрахме каква е тя. Гласовете на четирите ангела на българския джаз – Хилда Казасян, Белослава, Андрония Попова и Мирослава Кацарова най-вероятно ще се реят из простора и ще галят с медено звучене ухото на всеки.

Джазът е музика за любов, за интимност и може би едно-две питиета. Точно такава вечер бе изминалата вечер на Пловдив джаз фест в Дома на културата „Борис Христов“. Коктейл, а след него нещо толкова мечтано, бленувано, че на моменти ни се стори утопично. Четирите дами за пръв път се събраха на една сцена, за да превърнат вечерния мрак в истинска магия. Песен след песен, те накараха публиката в препълнената зала да се влюби още по-силно в тях, ако това изобщо е възможно. 

Първа на сцената се появи Белослава в цялото си очарование, а акомпанимента бе от Мирослав Турийски, Веселин Веселинов – Еки (който пристигна специално за феста от Канада) и Христо Йоцов, чието дело бяха почти всички аранжименти, изпълнени вечета. След Белослава, на сцената се качи  Андрония Попова – Рони, която повечето любители на суинга познават от великолепното трио Sentimental Swingers. Ако пък сте чували за Насекомикс и „Инжектирай ме с любов“ – то тя е изпълнителка и в страхотната група. 

След двете грации се появи и дамата, на която дължим цялото това вълшебство, а именно Мирослава Кацарова, която положи неимоверни усилия, за да ни подари този празник на джаз музиката. Тя ни зарадва с изпълнение на френски, което допълни и без друго любовната атмосфера. И разбира се – на финала се появи усмивката на българския джаз – Хилда Казасян, която е истински празник за очите и ушите на всеки. Освен, че пя както винаги прелестно – русокосата дама направи истонско шоу на перкусиите, с което подлуди публиката и всички изпаднаха в бурни аплодисменти.

След четирите индивидуални представяния, при които всяка от дамите изпя по 3 солови песни, на сцената излязоха 4-те ангела на джаза, облечени в черни рокли и цветни обувки, за да създадат емоция, която трудно можем да опишем с думи. Само 2 бяха общите им изпълнения, но бяха толкова майсторски изпълнени, сякаш цял живот са пеели заедно. Аплодисменти и радостни възгласи се разнесоха из цялата зала, а единственото тъжно от вечерта бе, че всичко прекрасно приключи.

Това съвсем не ни пречи тайничко (или не чак толкова тайно) 4-те дами на джаз музиката да продължат общия си проект и отново да ни зарадват с обаянието и гласовете си. 

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.