ГрадътКварталиНовиниОбщина Пловдив

Извозиха 140 тона отпадъци от махалата до КАТ

Общо 5 броя 20-кубикови самосвала и 3 челни товарача се включиха в акцията

Над 140 тона отпадъци от нерегламентирани сметища в район „Северен“ събраха и извозиха екипи на „Чистота“ при поредна извънредна акция тази събота. Обобщените резултати след мащабното почистване станаха ясни тази сутрин. Акцията беше проведена на две места в район „Северен“, в квартала до КАТ, улиците „Напредък“ и „Еледжик“. Освен почти перманентното нерегламентирано изхвърляне на отпадъци там често се палят стари автомобилни гуми, които обгазяват целия район. Това замърсява атмосферния въздух и в целия град.

Общо 5 броя 20-кубикови самосвала и 3 челни товарача се включиха в акцията. Само за 5 часа от ул. „Напредък“ – срещу КАТ, са събрани 122,5 тона отпадък, а от „Еледжик“ – 18,1 т. Камионите направиха по 3 курса до депото за отпадъци в Цалапица.

И на двете места почти през цялата седмица – от понеделник до събота включително, работи тежка техника, за да се смогне с ликвидирането на нерегламентирани сметища.

Само 24 часа след голямото съботно почистването на „Напредък“ обаче за пореден път пространството е осеяно с отпадъци.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Само 24 часа след голямото съботно почистването на „Напредък“ обаче за пореден път пространството е осеяно с отпадъци.
    ТОВА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА!!! ВЪПРОСЪТ С ОТПАДЪЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ РЕШИ ОТ ИКОНОМИСТИ И ЕКОЛОЗИ, А НЕ ОТ ОБЩИНСКИ ЧИНОВНИЦИ И ЧАСТНИ ФИРМИ!!!
    Общината да регистрира едно общинско дружество „Вторични суровини“ или „Отпадъци“, а още по-разбираемо „Боклуци“, което на мястото на сметищата да организира събирането на отпадъците срещу съответното заплащане за различните видове вторични суровини. При все по-високите сегашни цени на суровините (да не говорим за 6-8 кратното увеличение на цените на стъкления амбалаж) това е печеливш вариант (сделка) и за двете страни на този процес.
    И в допълнение – ДА СЕ ЗАДЪЛЖАТ ТЪРГОВСКИТЕ ВЕРИГИ ДА ПРИЕМАТ АМБАЛАЖ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ ПОД ФОРМАТА НА КУПОН с равностойността, на който клиента да получава стоки от същия хипермаркет. – ИМА НАЧИН, ако администрацията има желание!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина