ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КултураНовини

Гастрол на Бургаската опера в Пловдив с мюзикъла „Целуни ме, Кейт!“

Мюзикълът от Коул Портър „Целуни ме, Кейт!“, по мотиви от комедията „Укротяване на опърничавата“ от Уилям Шекспир, пловдивчани могат да видят само на 25 ноември от 19 ч. в Дом на културата „Борис Христов”.

Диригент е Цанислав Петков, солисти са Марчо Апостолов – гост в ролята на Фред Греъм (Петручо) и Еделина Кънева – гост, в ролята на Лили Ванеси (Катерина). Участват оркестър, хор и балет на Държавна опера – Бургас.

„Целуни ме, Кейт!” (с оригинално заглавие “Kiss me, Kate!”) е мюзикъл, написан през 1948 година от съпрузите Бела и Самюъл Спивак. Портър е един от най-значимите американски композитори. Официалната бродуейска премиера на „Целуни ме, Кейт! се е състояла на 30 декември 1948 година и се е играла в продължение на деветнадесет месеца.

Това е най-хитовото произведение на Коул Портър, играно повече от 1000 пъти на Бродуей. Портър печели наградата „Тони“ за мюзикъл и за най-добри текст и музика.

Премиерата на атрактивната постановка по музика на американския композитор ще даде възможност на почитателите на интригуващите сюжети да се насладят на редуване на комични ситуации с криминална завръзка и неочаквани заговори и да проследят емоционалния сюжет на мюзикъла.

Солистите ще разкажат чрез средствата на изкуството вълнуваща история с драматични обрати и щастлив край.

Билети се продават в Билетен център пред Община Пловдив, за справки: 0887 42 42 40.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина