ГрадътКултураНовини

Звездните тенори и Видинската Филхармония идват в Пловдив

След бравурния успех на концертите в София в началото на годината, и последвалите два вълнуващи концерта с неспирни аплодисменти и бисове в Сливен и Казанлък, звездните тенори в проекта „The stаr tenors“ тръгват на турне из страната с Видинска филхармония и диригента Петър Димитров.

В редица български градове, публиката ще се наслади на „Вечер със звезните тенори“. Първата сцена през май е 14 май – Севлиево, Дом на културата „Мара Белчева“. Следват: 15 май – Пловдив, залата на Военен клуб, 16 май – Кърджали – Дом на културата, 17 май – Смолян, залата на РДТеатър „Н.Хайтов“.

Солисти в концертите ще бъдат: именитият български тенор МАРИО НИКОЛОВ, звездата на Музикалния театър „Стефан Македонски“ – СТЕФАН ПЕТКОВ, младият блестящ тенор АНРЕЯ МИРЧЕВ. На 14 и 17 май, към тях ще се присъедини изявеният гръцки тенор, живеещ в България ГЕОРГИОС ФИЛАДЕЛФЕВС. На 15 и 16 май, специален гост ще бъде румънският звезден тенор РАЗВАН САРАРУ.

Знаменитите солисти повеждат почитателите на красивата музика към неповторимо музикално изживяване, с любими изпълнения, образци от световния теноров репертоар. Под съпровода на Видинския симфоничен оркестър с диригент ПЕТЪР ДИМИТРОВ, любителите на стойностната музика ще имат удоволствието да чуят най-популярните оперни и оперетни арии, италиански канцонети, френски, и испански песни и гръцки песни.

Билети за всички събития се продават на касите по места, за Пловдив в мрежата Ивентим и Грабо. Цялата информация за събитията е налична в страницата „The Star Tenors”.

„The Star Tenors“ е музикален проект на тенора, режисьор и телевизионен водещ Марио Николов, в съвместна инициатива с „Art Vox Association“.

Целта на проекта е доказали себе си певци – тенори да представят млади, талантливи изпълнители в различни по форма и жанр музикално-сценични събития, с подбрана селекция от любими, емблематични изпълнения за репертоара на всеки от участниците.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина