ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КултураНовини

В Пловдив откриха изложба на художници-преподаватели от училища по изкуствата от България и Европа

В Залите за временни експозиции на Градската художествена галерия в Пловдив снощи бе открита ретроспективна изложба с творби, създадени по време на Международните пленери Рисунка голям формат „Диалог“, първият от които бе организиран през 2016 г. по инициатива на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив.

Изложбата може да се разгледа до 1 септември, всеки ден от вторник до неделя, от 10 до 18 часа.

В тези пленери участват художници-преподаватели от училища по изкуствата от България и Европа. В досегашните 4 издания са се събирали 36-ма преподаватели – художници от България, Германия, Швейцария, Австралия, Чехия, Словакия. През 2017 и 2018 г. пленерът се осъществи с подкрепата на българското Министерство на културата.

В дните на пленерите художници с различна чувствителност работят и живеят в съвместна творческа общност и имат възможност за непрекъсната обмяна на идеи, културни разбирания, житейски и професионален опит, свързани от предизвикателството да работят върху хартия.

Изложбата по повод 5-тия Международен пленер Рисунка голям формат „Диалог“ бе открита от Емилия Арабаджиева – дългогодишен директор на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства, Николай Томов – настоящ директор на гимназията и Пламен Панов – заместник-кмет по култура, археология и туризъм на Община Пловдив.

Още за експозицията, откирването ѝ и галерия със снимки вижте в КАПАНА.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина