Актуално

Гениалният Найджъл Кенеди се завръща на Античния

Цигуларят представя „Новите четири годишни времена” на древната сцена на 18 септември

Виртуозният британски музикант Найджъл Кенеди се завръща на Античния театър след фантастичното си шоу на древната сцена преди шест години. Екстравагантният гений ще изнесе концерт на 18 септември в Пловдив, като част от програмата на Есеннния Салон на изкуствата. Цигуларят ще представи у нас своя нов иновативен прочит на “Новите четири годишни времена” – с ново звучене, различна визия, много фантазия и енергия. Кенеди и неговият бенд от четирима музиканти, идват в България по любезната покана на Иво Станков и Лондонския фестивал на българската култура и на “София Симфоникс” с диригент Маестра Любка Биаджони.

Билетите се пускат в продажба днес (5 юли) на цени от 20 до 40 лв. за Пловдив. Те ще могат да се закупят в мрежата на Ticketportal.bg,  касата пред Община Пловдив, а също от верига книжарници Booktrading, бензиностанции OMV, магазин “На тъмно”, Пикадили.

Освен “Новите четири годишни времена” поднесени от Найджъл Кенеди и неговия бенд, заедно с музикантите от „София Симфоникс” с диригент Маестра Любка Биаджони, в програмата ще чуем още балкански ритми – от класика до фолклор, етно и джаз импровизации. Специално участие ще има и Лондонският български хор, с диригент и солист Десислава Стефанова и Ваня Ватралова-Станков /сопран/.

Без съмнение акцент в програмата ще бъде и световната премиера на три произведения на композитора Георги Андреев, написани специално за предстоящите концерти на Найджъл Кенеди. Самата среща на сцената между двамата таланти – Найджъл Кенеди и Георги Андреев обещава едно изключително изживяване и неповторими емоции за публиката.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина