КултураНовини

3D мапинг разказва „Приказки за Черно море“ в Пловдив

Билети могат да бъдат закупени от Билетен център пред Община Пловдив, пл. „Стефан Стамболов“ 1

Митове и легенди, свързани с морето и магическото действие на водата, ще бъдат разказани в мащабен аудиовизуален спектакъл в Дом на културата „Борис Христов“ на 23.12.2019 от 19.30 часа. Представлението „Приказки за Черно море”е с препратки към митовете за Ноевия ковчег, Одисей, Орфей и Евридика, които ще бъдат умело вплетени с българските легенди за Варненския Некропол, Тракийските съкровища на България, Нестинарството и  Дните на Водици. Събитието е част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата” и се осъществава в партньорство с ТМПЦ –Варна и със съдействието на Община Варна.

Проектът е изпълнен с иновативни похвати на изразяване в изкуството  – авторска музика, визуални мултимедийни и кинематографични кадри и изображения, вокално и стилово разнообразие и съвременна оригинална хореография .

Аудовизуалните интерпретации в спектакъла разчитат на музиката на Страцимир Павлов, разделена в 7 пиеси за хор, оркестър и солисти. Тя ще бъде изпълнена от Amaranth Orchestra. Режисурата, сценария и либретните текстове са поверени на Нейчо Петров и Антоанела Петрова. Хореографията е на Анастасия Неделчева. Ефектните мултимедийни и 3D мапинг изображения са създадени от студиата „Stalker BG” и “ZOOM Design”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина