ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КултураНовини

Деца от Пловдив изобретиха тениска, която прави хората добри, банка за бездомни и вечна вода

Вижте финалистите в конкурса „Млад изобретател“, вдъхновени от гостуващата изложба „Еврика” на „Музейко” в Музейния център за съвременна история под тепетата

Остават 8 дни, за да посетите изложбата „Еврика” на Детски научен център „Музейко” в Пловдив. Тя е подредена в музейното пространство на ул. „Ангел Букорещлиев” 14. Освен в работните делници до края на 2019 г., „Еврика” може да бъде посетена и в двете съботи – 21 и 28 декември 2019 г.

Там обаче ви очаква и друга изненада. Ще се изумите от креативността на малките пловдивчани, които са изобретили невероятно полезни устройства. Временната изложбата на „Млад изобретател“ бе открита на 14-и т.м. в Музеен център за съвременна история. Тя е с авторски творби – рисунки и послания, на деца, вдъхновени от посещението си на гостуващата експозиция „Еврика”. Можете да я видите до края на януари 2020 г.

След внимателно разглеждане на над 150 рисунки, влезли във финалната селекция на временната изложба „Млад изобретател”, жури, съставено от представители на „Музейко“, EVN България, Дирекция „Култура“ на Община Пловдив и Регионален исторически музей – Пловдив, определи следните автори на проекти, наградени с моливче и магнитче:

Лазар, „Шлем за уроци в училище“;

Радослава, „Машина за правене на атоми“;


Неда Пандева, „Тениска, която прави хората добри“;


Тодор Моллов, „Машина за правене на хората добри;


Калина Маврова, „Начин, по който развалените продукти стават отново годни за ядене“;


Руми, „Очила, чийто диоптър се променя автоматично според нуждите на носителя им“;


Ния, „Вечна вода в шише“;


Петър Петров, „Лодка, която се задейства с вода“;


Галин Папазов, ОбУ „Хр. Ботев“, обл. Пловдив, „Банка за бездомни с безплатни пари”.

Някои от младите изобретатели са частично или изцяло анонимни, разказват организаторите. Те отправят апел към авторите и техните родители да се свържат с Музеен център за съвременна история на тел: 032628886, GSM: 0879886851 или да дойдат на място, за да получат наградите си. Ако до края на януари отличените не потърсят сувенирчетата, те ще бъдат раздадени на други идентифицирани автори с проекти, влезли в изложбата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина