АктуалноЗдравеКриминалеНовиниПУЛС

Няма пострадали от пожара в Клиниката по съдова хирургия на УМБАЛ „Свети Георги”

Щетите се оценяват на 7000 лева

Лечебният процес е възстановен, благодарение на адекватните реакции на Пожарната и персонала огънят е ограничен до помещението, където е възникнал

Няма пострадали от пожара късно снощи в Клиниката по съдова хирургия на УМБАЛ „Свети Георги”. От пострадалия сектор в клиничното звено са евакуирани 7 пациенти, сред които един с Covid-19. Евакуирани са и 5 души персонал – 2 лекари, 2 мед. сестри и 1 санитар, които към момента са в отлично здравословно състояние.

При възникване на пожара в клиниката е имало 20 пациенти в друг сектор на клиниката, които по никакъв начин не са били засегнати от пожара.

Началникът на клиниката д-р Богомила Чешмеджиева потвърди, че работата е възстановена бързо и пациентите и техните близки не трябва да се притесняват, че инцидентът ще попречи на лечебния процес.

Благодарение на бързите и професионални действия на пожарникарите от РПБЗН – Пловдив и на адекватната реакция на персонала на клиниката, спазил всички инструкции, огънят е бил ограничен в помещението, в което е възникнал – стая за отдих на персонала в източното крило на Клиниката по съдова хирургия. Инцидентът вероятно е предизвикан от неизправност или повреда на еректроуред – вътрешно тяло на климатик. В момента на избухване на пожара в стаята не е имало никой. Сигналът до телефонен номер 112 е подаден в 21:47 ч.

Щетите от пожара се оценяват на стойност 6500 – 7000 лв. Стаята на персонала и принадлежащият към нея санитарен възел ще бъдат ремонтирани до 1 седмица (до 5 октомври, петък).

УМБАЛ „Свети Георги” и Клиниката по съдова хирургия в частност изказват благодарност към пожарникарите за бързата им и адекватна реакция, благодарение на която е предотвратено разпространението на пожара.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина