14-годишен в банда за грабежи

Криминале

Детето щурмувало маскирано два денонощни магазина заедно с други младежи

Прокуратурата обвини общо петима за удара по търговски обекти  

14-годишно дете е част от банда за грабежи, която бе разкрита от полицията. Хлапето с инициали Е.Б. вече е с обвинение от районна прокуратура, заедно с още един тийнейджър на 16 години, две момчета на по 18- Павел и Милен, и явно тарторът на групата- 22-годишният Стилиян.  До момента е установено, че на 20 декември миналата година, след полунощ,  в  Пловдив  обвиняемите Стилиян Б., Милен Л. и 14-годишният, влезли в денонощен магазин. Те били маскирани с шапки на главите. Заплашили с метален бокс продавача, като го принудили да легне на пода на помещението. След това отнели цигари, бутилки уиски и оборотни пари, всичко на обща стойност около 1000 лева.

На 28 януари 2017 г. Пловдив петимата обвиняеми повторили упражнението. Влезли в друг денонощен магазин и заплашили продавача със сгъваема палка, с която го ударили и заставили да легне на пода. Петимата били маскирани с шапки на главите. От помещението отнели бутилки с алкохол, цигари, лотарийни билети и др. вещи, както и пари, всичко на обща стойност около 2 000 лева.

Извършителите са установени след активни оперативно-издирвателни мероприятия на служители от сектор „Криминална полиция“. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемите Стилиян  Б., Павел Д и Милен Л. са задържани за срок до 72 часа. Двамата непълнолетни обвиняеми са с мярка за неотклонение „Под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая“.  Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив продължават процесуално-следствените действия, съобщават от държавното обвинение.    

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.