ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КриминалеНовини

Четирима задържани за разпространение на наркотици в Карлово (СНИМКИ)

Двама от тях са дилъри

Полицаи от Карлово са задържали 37-годишен мъж, криминално проявен по линия на притежаване и отглеждане на марихуана на 29 януари. При последвал личен обиск  във вътрешен джоб на якето на мъжа са намерено и иззето  полиетиленово пликче, съдържащо суха зелена листна маса. Видно от изготвената експертна справка е, че откритото вещество е марихуана с общо тегло 0.58 гр. /една доза/. По случая в РУ Карлово е  започнато бързо производство за престъпление по чл.354А, ал.3 от НК – притежаване на наркотични вещества. Мъжът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.

Разследващите установили разпространителя на наркотични вещества. В хода на неотложни действия, служители от група криминална полиция в районното управление задържали 25-годишен уличен дилър у него също е намерено едно полиетиленово топче, съдържащо марихуана.

При последвалото претърсване и изземване в дома му в Карлово на различни места са намерени и иззети 18 топчета наркотично вещество, наподобяващо марихуана и 4 топчета амфетамин, както и електронна везна. Експертната справка е установила, че се касае за  марихуана с общо тегло 12.42 гр. и амфетамин с общо тегло 1.24 гр. По везната са намерени следи от марихуана и амфетамин.

Започнато е бързо производство за престъпление по чл.354А, ал.1 от НК – притежаване и разпространение  на наркотични вещества. Първоначално дилърът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР и след като му е повдигнато обвинение – за срок от 72 часа.

Придобитата оперативна информация на служителите от районното управление е  спомогнала да бъде установен още един разпространител, на 27 години от село Христо Даново. В условията на неотложност в дома на лицето е извършено претърсване и изземване. Открити са електронна везна и глави зелена листна маса. По-късно е установено, че това е 250 грама марихуана. Лицето е криминални прояви по линя разпространение на наркотични вещества  и е задържано за 72 часа. Материалите по случаите са докладвани на прокуратурата.

На 30 януари в Карлово в хода на същата операция е за задържан и 45-годишен мъж, който бил спрян от полицейските служители за проверка. Мъжът, управлявал лек автомобил „Опел Астра“. Справка показала, че лицето е криминално проявено и осъждано. Направения му тест за употреба на наркотични вещества реагирал на канабис. В хода на работа е последвалото претърсване и изземване в дома му, където са намерени и иззети 10 гр. марихуана и електронна везна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина