АктуалноГласовеИзбор на редактораИзбориНовини

Само ПП-ДБ и Манол Пейков задействат преференции в Пловдив

Единствено избирателите на „Продължаваме промяната – Демократична България“ разместват с преференции листата на кандидат-депутатите в Пловдив. Силен личен вот получава Манол Пейков, който ще влезе на второ място в листата след лидера Никола Минчев. Преференциално за пловдивския издател са гласували 4435 души от общо 36 072 гласа за ПП-ДБ. След тях без разместване ще се подредят Йордан Иванов, Христо Даскалов и Милен Матеев. Точната бройка депутати от всяка партия тепърва ще се уточнява.

Във всички останали партии и коалиции преференциалният вот е много под задължителния минимум от 7% за пренареждане. В ГЕРБ-СДС листата се запазва до третото място, където с 223 преференции е Тони Симидчиева, но бройката не е достатъчно, за да се задейства правилото за пренареждане. Така подредбата от листата се запазва – лидер е Бойко Борисов, следван от Радомир Чолаков, Десислава Трифонова, Стефан Шилев и Спас Шуманов.

При „Възраждане“ третият Елена Грозданова има повече гласове от втория Емил Янков, но също бройката е под нужния минимум. Първото място е запазено за лидера Ангел Георгиев.

При останалите партии преференциите са незначителна бройка. Лидер в листата на БСП е Иван Петков, на ИТН – Гроздан Караджов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина