ИзбориНовини

Йордан Иванов: Невъзможно е Бойко Борисов да бъде премиер с гласовете на ПП-ДБ

„ГЕРБ бленуват онова време от 2009 г. до 2021 г.,  когато заедно с ДПС управляваха държавата. И аз вярвам, че ние като демократична общност, като избиратели и като политици не трябва да позволим Борисов и Пеевски отново да имат мнозинство. Двамата ясно показаха на преговорите за ротация, че няма да допуснат да бъдат реализирани важните реформи за държавата.“, заяви Йордан Иванов в интервю за БНТ.

Той подчерта, че „Продължаваме промяната-Демократична България“ не са склонни да направят компромис с приоритетите на държавата, като според думите му – това включа реформиране на службите за сигурност, избор на независими регулатори чрез честни конкурси, реформа на съдебната система, както и пълно приемане в Шенгенското пространство и еврозоната.

На въпрос от водещата дали са си заслужавали последните 9 месеца в управлението, Иванов бе категоричен, че си е струвало и че свършеното от кабинета „Денков“ е било усетено от хората. По думите му увеличението на доходите и пенсиите, подкрепата за образованието и здравеопазването, мерките за бизнеса и безпрецедентното справедливо финансиране на общините е стигнало до гражданите. Според Иванов коалицията среща разбиране от хората по време на кампанията и те очакват да се продължи напред с промените, от които се нуждае страната.

Кандидатът за народен представител обаче категорично опроверга слуховете, че Бойко Борисов отново може да бъде премиер на цената на тези реформи. Той заяви, че е невъзможно това да се случи с гласовете на коалицията.  Иванов прехвърли топката към ГЕРБ като  поиска от партията на Борисов да се позиционират и да кажат дали могат да се еманципират от ДПС в 50-ото Народно събрание и занапред, защото в противен случай би било непосилно изпълнението на реформите.

Йордан Иванов е кандидат за народен представител от листата на „Продължаваме промяната-Демократична България“ за трети пореден път от 16 МИР, Пловдив-град. Той е на второ място след лидера на коалицията Асен Василев. Преди да бъде депутат в 48-ото и 49-ото Народно събрани, Иванов бе общински съветник в Пловдив и областен управител на Област Пловдив.

Следете фейсбук профила на Йордан Иванов ТУК

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина