Отстъпката от 25 ст/л бензин ще се дава срещу талона на колата

Власт Избори 2021 Новини
Асен Василев

Вицепремиерът Асен Василев: Тя ще е за частни автомобили, регистрирани в България, или са на лизинг. 

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев обясни как ще се дава отстъпката за гориво от 25 стотинки.

Тя ще е за частни автомобили, регистрирани в България и такива, които са на лизинг. Шофьорът трябва да покаже талона на автомобила на касата, коментира той пред Нова телевизия. По думите му в случая не е  възможно да се дава отстъпката само на по-нуждаещите се хора.

„Където можем, помагаме на уязвимите групи. Помощта за работещи родители с деца, при пенсионерите с по-ниски помощи. Където е технически възможно, помощта е таргетирана.“

Василев е категоричен, че бензиностанциите използват момента да натрупат малко повече печалби и припомни, че Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) контролира бензиностанциите да не образуват картел. Запитан дали тя прави това, Василев отговори: „Очевидно не.“

В отговор на въпрос кога България ще се откаже от руския петрол, вицепремиерът обясни, че това ще стане, когато има техническа възможност в Лукойл. От компанията очертали възможен срок 12 до 18 месеца. „Или когато цяла Европа се откаже”, допълни Василев.

„Никога не е грешка да се откажеш от доставчик, който едностранно сменя условията”, заяви Василев.

Парното със сигурност ще поскъпне, заяви той но коригира тиражираните проценти.

„10-15 до 20 процента”, прогнозира финансовият министър.

По думите му няма причина да се покачва цената на водата.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Отстъпката от 25 ст/л бензин ще се дава срещу талона на колата

  1. Най-бързият начин да повишиш една вече завишена цена ,е да дадеш отстъпката на търговеца.Тези дни всички бензиностанции повишиха цените с близо 25 стотинки на литър за бензин и дизел.Сега ние ще продължим да си плащаме по старите цени а държавата ще доплаща на бензиностанциите до новите цени …..Абсурдни решения на образовани в елитни университети назапад.

    1. Нарцис да го духаш аз живея в Великобритания от 16 години тук цената на газта и тока от 1 април е вдигнаха с 50 процента и съответно всичко поскъпна,така е в цяла Европа нещастник защо обвиняваш правителството духач твоите изпражнения правят същото,което е супер селско и нагло,нали ги видяхме 12 години ..
      А ти селски брус отивай да го лапаш на Боко доку
      Срам ме е от теб паразит

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.