Гюров: Демокрацията не е спринт, тя е маратон

Избори 2021 Новини
Андрей Гюров

В последната си за 47-ото НС декларация председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров заяви, че парламентът е работил в много кризи. Това са войната на в Украйна, пандемията, високите цени на електричеството, заложените бомби в пътното строителство, бежанската криза, инфлация, политическа и икономическа криза. Според него обаче парламентът се е справил „добре в тези седем ужасни месеца“.

Все пак Гюров смята, че парламентът е могъл да свърши повече, но отчита че за големите промени са  достатъчно депутати, които да искат те да се случат.

„Няма антикорупционно мнозинство в този парламент. Корупцията не намери достатъчно врагове в тази сграда“, каза той.

Гюров прогнозира, че и следващият парламент ще бъде труден, но заяви, че ПП няма да се откаже от основните си цели и борбата с корупцията. Председателят на групата завърши речта си с обръщение към обществото:

„Скъпи сънародници, гласувайте на предстоящите избори. Всичко дотук бе само първа стъпка в изтръгването на държавата от ръцете на мафията. Демокрацията не е спринт, тя е маратон. Демокрацията си струва, тя е единствената гаранция за просперитета на България. Тази битка е на всеки български гражданин тук и в чужбина и ние можем и трябва да я спечелим заедно. Имаме нужда от Вас, за да завършим съдебната реформа, да има независими регулатори и да спрем кражбите(…) Дължим го на децата си. Продължаваме промяната!“

Изтоник: offnews.bg

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.