“Демократична България” издига Пролет Велкова за член на СЕМ

Избори 2021 Новини
Пролет Велкова

Снимка: Дарик радио

“Демократична България” внесе предложение в Народното събрание, с което предлага известния журналист Пролет Велкова за член на Съвета за електронни медии (СЕМ). „Има такъв народ“ пък издигна Мартин Карбовски. Двете кандидатури са депозирани днес в деловодството на парламента.

Крайният срок за издигане на кандидатури е четвъртък, според приетите от Народното събрание правила за избор на двама членове на съвета от парламентарната квота.

Пролет Велкова притежава значителен опит в областта на електронните медии и обществен авторитет и професионално признание, необходими за член на СЕМ, се казва в мотивите на предложението на “Демократична България”.

Велкова е журналист със сериозен  опит в БНР от 1981 г. до 1993 г. В радио “Дарик” е от основаването му, като в периода от 1993 г. до 2007 г. е продуцент и водещ на сутрешния блок на радиото „Дарик кафе“. От 1996 г. до 1998 г., е и главен редактор на медията.

От 2007 г. до днес Пролет Велкова е продуцент и водещ на предаването „Кой говори“ – популярен дискусионен формат, чиито централни теми са: политика, социални процеси, медии, образование, права.

52-годишният Мартин Карбовски е журналист, радио – и телевизионен водещ, публицист и поет.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.